Slijp- en polijstwerken voor industriële vloeren

Bij ons kan u terecht voor alle oppervlaktebewerkingen van beton.

Wij zijn bovendien gespecialiseerd in slijp- en polijstwerken voor commerciële en industriële betonvloeren.

Renovatie van verouderde en sterk vervuilde bedrijfsvloeren. Verwijderen van lijm, epoxy of andere coatings. Alsook gladmaken van – door regen beschadigd – betonbovenvlak.

Met ons micro slijp- en polijstsysteem renoveren we uw bedrijfsvloer zodat een veilige en onderhoudsvriendelijke werkplek wordt bekomen. Met het slijpen verwijderen we vuil en ruw beton. Met onze polijsttechniek verbeteren we het uitzicht, de sterkte en de slijtvastheid.  We verhogen de hardheid en dichtheid van uw beton en maken hem vlekbestendig alsook water- en olie-afstotend.

Kortom, uw afgeleefde betonvloer veranderen wij terug in een slijtvast en onderhoudsvriendelijk oppervlak!

Wij voeren industriële betonherstellingen en betonrestauraties uit waar schade en sluitage is opgetreden. We herstellen betonscheuren en voegen. We gebruiken producten van hoogwaardige kwaliteit om structurele slijp- en polijstwerken uit te voeren. Hierdoor kan duurzaam resultaat worden gegarandeerd. Onze aangeboden herstellingsdiensten voor betonvloeren worden hieronder beschreven.

Barsten in betonvloer

Neem voor herstellingen van betonscheuren contact met ons op om de omvang en aanpak van de beschadiging te bepalen. Aangezien dit soms structurele scheuren zijn die stabilisatie en herstellen van uitzettingsvoegen vereisen.

Slijp- en polijstwerken voor putjes en kuiltjes

Het gebeurt dat in garages en fabrieken gereedschappen van bovenaf vallen op de betonvloer. Ondiepe putjes kunnen worden weggewerkt dmv. slijp- en polijsttechnieken. Als dergelijke schade niet wordt gecorrigeerd, kan deze zich na verloop van tijd ontwikkelen tot loskomende delen van de toplaag. Putjes kunnen worden bedekt met een dunne coating of worden uitgefreesd en hersteld met een mortelmengsel.

Omstandigheden waarbij schuren van beton kan worden toegepast

 Verregende betonvloeren : schade berokkend door regen tijdens de afwerkingsfase van het vloerbovenvlak. 

 • Vlekken in het betonbovenvlak: om de betonvloer opnieuw te laten glanzen kan de bovenste laag worden opgeschuurd of gepolijst waardoor ook bepaalde vlekken kunnen worden weggewerkt.
 • Lijmresten verwijderen: na het weghalen van oude vloerbedekkingen moeten ook de lijmresten verwijderd worden.
 • Oneffenheden, ruwheid of spaanslagen van de vlindermachine  in het bovenvlak kunnen worden weggewerkt via schuurtechniek.
 • Aanbrengen van een nieuwe beschermingslaag/impregnatie.
 • Poreuze vloeren herstellen.
 • Stoffende vloeren behandelen.
 • Verwijderen van loslatende of verouderde coating. 

Soorten schuurbewerkingen

Afhankelijk van de situatie en het resultaat dat wordt beoogd, wordt een specifieke schuurtechniek toegepast:

 • Oude coatings verwijderen om een nieuwe coating aan te brengen of de betonvloer in zijn natuurlijke staat te herwaarderen.
 • Epoxy lagen verwijderen vergt meer handelingen maar is mits toepassing van de juiste schuurtechnieken eveneens mogelijk.
 • Betonvloer egaliseren
  Na het schuren en egaliseren van het betonbovenvlak is het mogelijk nog een extra behandeling uit te voeren ahv ‘egaline’. In dat geval bestaat de keuze tussen egaliseren van ruwe betonvloeren of het glad maken van bestaande vloeren.
 • Schade aan betonvloer herstellen
  Bij plaatselijke schade aan de betonvloer door bv. val van een zwaar of scherp voorwerp wordt het beschadigd gedeelte weggehaald en opnieuw gestort. Na het storten is de vloer niet één geheel meer met de bestaande betonvloer. Door verschillende schuurfases kan deze ongelijkheid deels worden weggewerkt. Echter een herstelling blijft in de meeste gevallen beperkt zichtbaar door kleurverschil.
 • Betonvloer polijsten is de meest arbeidsintensieve bewerking. Hiervoor moet de betonvloer eerst geschuurd worden en daarna gepolijst. Het is wel zo dat gepolijste vloeren esthetisch mooi zijn en over de nodige voordelen beschikken.