herstellen uitzettingsvoegen betonvloeren

Herstellen van uitzettingsvoegen aan bedrijfsvloeren

Waarom Vecon Concrete inschakelen voor de herstelling van beschadigde en/of aangetaste uitzettingsvoegen in uw bedrijfsvloer?

Herstellen van uitzettingsvoegen van betonnen bedrijfsvloeren is belangrijk voor een veilige en productieve werkomgeving.

  • Vecon Concrete garandeert u een professionele voegbehandeling.
  • Wij beschikken immers over een grote vakkennis op dit gebied en passen ons aan de activiteiten van onze klanten aan.
  • Wij beschikken over moderne apparatuur om u een hoogwaardige service te bieden.

Wij zijn vooral actief in de industriële sector zoals productieomgevingen, industriële magazijnen en logistieke centra. Ook parkeergarages en parkings komen ruim aan bod.

Onze missie is u de meest doeltreffende oplossingen aan te bieden om potentiële schade zoveel mogelijk te voorkomen en een optimale prestatie van uw industriële installatie te garanderen.

Uitzettings- of bewegingsvoegen maken het mogelijk dat de vloerplaten zowel kunnen uitzetten als krimpen. In industriële omgevingen worden ze vaak beschadigd door verkeer zoals vorkheftrucks, vrachtwagens, transpaletten of winkelkarren. De randen van de plaat kunnen dan barsten, afbrokkelen en afbreken en/of de voegkit kan bezwijken.

Wij bieden verschillende oplossingen voor de reparatie van uw uitzettingsvoegen. Er zijn verschillende soorten slijtage: verkeersslijtage, erosieslijtage, chemische en vochtslijtage, ….

Veelgestelde vragen over de behandeling van uitzettingsvoegen.

Hoe worden de herstellingen van uitzettingsvoegen in bedrijfsvloeren uitgevoerd?

Open voegen zijn gevoelig voor ophoping van vuil en stofdeeltjes. Het reinigen van de te herstellen uitzettingsvoegen stelt ons in staat vuil en stof te verwijderen en een degelijke hechting van de kit aan de structurele elementen te verzekeren.

Na de reiniging gaan we over tot het herstellen en afdichten van de beschadigde uitzettingsvoegen.

In tegenstelling tot open verbindingen zijn afgedichte uitzettingsvoegen zeer goed bestand tegen temperatuurschommelingen, vocht en erosie.

Wat is het doel van de behandeling van een uitzettingsvoegen?

Variaties in vochtigheid of temperatuur, belastingsschommelingen of andere factoren hebben een negatief effect op bedrijfsvloeren en betonvloeren. Hierdoor kan beton uitzetten of krimpen.

Uitzettingsvoegen worden aangebracht om drukvervormingen in de betonplaat te regelen. Ze voorkomen ook structurele schade aan betonvloeren. Dit komt doordat het betonstaal en het beton worden blootgesteld aan thermische schommelingen. Uitzettingsvoegen vangen deze verschillende schommelingen op.

Deze elementen bestaan uit ruimten waardoor het beton zonder spanning kan uitzetten. Uitzettingsvoegen worden gebruikt bij betonplaten zoals in fabrieken, logistieke centra, industriële magazijnen, winkelcentra, open parkeergarages en andere toepassingen. Maar het kan gebeuren dat de uitzettingsvoeg wordt aangetast. Na intensief gebruik van de betonplaat raakt dit element immers steeds beschadigd. Dit kan de veiligheid van onder andere uw werknemers in gevaar brengen. Wanneer een uitzettingsvoeg wordt aangetast, is het dus absoluut noodzakelijk dat deze op korte termijn wordt hersteld om mogelijke extra schade en kosten te vermijden.

Waarom raden wij reparatie en afdichting van uitzettingsvoegen aan?

Om een aantal redenen raden we onze klanten aan uitzettingsvoeg te laten herstellen en afdichten, waaronder de stevigheid van uw vloer te garanderen en voor de veiligheid van de werknemers.

Uitzettingsvoegen zijn de belangrijkste oorzaken van beschadiging van een industriële vloer. Beschadiging aan een betonnvloer, of die nu klein of groot is, kan leiden tot schade en andere nadelige gevolgen.
Heftrucks en transpalletten krijgen het hierdoor extra te verduren door extra trillingen wat op termijn kan leiden tot beschadigingen aan het materiaal.

Dit kan eveneens tot gevaarlijke situaties voor personeel tot gevolg hebben.

Hoe kunnen we uitzettingsvoegen herstellen?

Hiervoor kunnen we 2 technieken gebruiken

1/ Techniek opnieuw ingezaagde voegen

2/ Techniek naadloze voegen 

1/ Opnieuw ingezaagde voegen  

Deze voegen worden hersteld en nadien weer ingezaagd. Afhankelijk van de temperatuur heeft deze reparatie een droogtijd van 3 dagen.

2/ Naadloze voegen: SNEL, MOOI EN SOEPEL 

Deze voegen worden na het uitbreken opgevuld en niet meer ingezaagd. Onze voegvloeistof kan ongeveer 3 uur na installatie opnieuw worden bereden.

Waarom tijdig uitzettingsvoegen herstellen? 

  • een goede werking van krimp en uitzetting van de vloerplaten
  • een soepele overgang voor alle verkeer op wielen
  • een optimale snelheid waaraan vorkheftrucks kunnen rijden
  • het verlagen van de onderhoudskosten aan heftrucks
  • een verbeterde rit voor heftruckchauffeurs waardoor vermoeidheid van de bestuurder wordt verminderd

Hoe lang duurt het om uitzetvoegen te herstellen?

De tijd die nodig is voor een reparatiebehandeling van een uitzettingsvoeg hangt af van de omvang van het werk. Onze vakmensen beoordelen eerst beschadigde uitzettingsvoegen die hersteld moeten worden en geven u een indicatie over de tijd die daarvoor nodig is.

Moet ik de productie stoppen om de reparatie uit te voeren?

Nee, u hoeft in principe niet te stoppen met de productie. We passen ons aan elke situatie aan. Wij werken in zones om de impact op het werk van onze klant tot een minimum te beperken.