Gepolierde betonvloeren aanleg terrassen, opritten - Een realisatie van Vecon Beton

Gepolierde betonvloeren voor woningen: terrassen & opritten

Gepolierd beton is waarschijnlijk niet het eerste materiaal waaraan u denkt bij het ontwerpen van uw terras. Gepolierd beton kan echter perfect worden gebruikt om een aangename en moderne vloer te creëren. Mede dankzij de verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen. Gepolierde beton is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer duurzaam. Deze toepassing wordt steeds vaker gebruikt voor terrassen, poolhouses, opritten….

 Wat is gepolierd beton of gepolijst beton?

Gepolierd beton bestaat uit een massieve betonplaat met een natuurlijke of industriële ogende afwerkingslaag. Het beton wordt tijdens de uithardingsfase machinaal gladgestreken waardoor het betonbovenvlak een glanzend en elegant uitzicht krijgt. Een reeds bestaande betonvloer kan ook worden geschuurd en gepolijst met diamantgereedschap: in dat geval spreekt men van gepolijst beton.

Er zijn verschillende mogelijkheden in kleur. Antraciet en blauwe steenkleur zijn populair vanwege hun stijlvolle uitstraling. Ook natuurkleur of andere grijstinten zijn mogelijk. Inzagen van een patroon in bijvoorbeeld grote tegels geeft een moderne look aan uw vloer.

Onderhoud van gepolierde betonvloeren

Een gepolierde betonvloer is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden om zo lang mogelijk plezier aan te beleven aan uw vloer:

  • Afhankelijk van de toepassing van de betonvloer, de ligging en de weersinvloeden, vraagt een betonvloer meer of minder onderhoud. Onder onderhoud kan u verstaan, diepte reinigen en impregneren.
  • Laat dode bladeren zich niet ophopen op het terras. Deze kunnen vlekken veroorzaken.
  • Vermijd bij het schoonmaken agressieve schoonmaakmiddelen zoals bv bleek of andere detergenten. Deze kunnen de toplaag laten verkleuren of beschadigen.
  • Strooi in de winter geen zout op het terras. In plaats daarvan, verwijder sneeuw met een schop. De donkere kleur van het beton zal de warmte van de zon absorberen en de ijslaag zal vanzelf smelten. 

Voordelen van nabehandelen en impregneren van polybeton:

  • verhardt het oppervlak
  • verhoogt de levensduur van de betonvloer
  • gaat slijtage tegen
  • beschermt tegen vuil en vet
  • maakt schoonmaken makkelijker
  • perkt mos- en algengroei in

 Wilt u een terras aanleggen of heeft u interesse in de mogelijkheden? Contacteer ons dan zeker voor een afspraak.