Zuurbestendige betonvloeren, dé ideale ondergrond voor de landbouw sector

Vecon Concrete investeert veel in onderzoek naar geschikte samenstellingen. Verschillende sectoren vragen immers specifieke betonvloeren en dus specifieke samenstellingen. Zo heeft de agrarische sector enorm veel baat bij zuurbestendige betonvloeren. De rottingsprocessen die plaatsvinden bij voedselopslag in loodsen en sleufsilo’s, bij stallen en mestkelders tasten de ondergrond aan en breken ze af. Onze zuurbestendige betonvloeren voorkomen dit aantastingsproces omdat ze zijn samengesteld met HSR cement en een dichte epoxylaag. Tevens zijn ze bestand tegen zouten, chloriden, sulfaten en andere chemische bestanddelen, waardoor ze ook geschikt zijn voor de tuinbouw.

Duurzaamheid

Hier draait het allemaal om. Elk jaar gooien boerderijen en industriegebieden miljoenen de deur uit voor het onderhoud van hun betonvloeren, omdat ze niet zijn aangepast aan de geconcentreerde stoffen en het gebruik waarmee ze in contact komen.

Standaard betonvloeren zijn vrij poreus, iets dat nefast is voor de kwaliteit wanneer het in aanraking komt met bijvoorbeeld brandstoffen, meststoffen, uitwerpselen, voedingssappen, enz. Het dringt diep door in de vloer en breekt de verbindingen af, waardoor het cement verbrokkeld en de vloer volledig moet worden vernieuwd.

Bij een zuurvaste betonvloer is hier geen sprake van.

Contacteer ons voor meer informatie

Voor meer referenties – check onze Facebook-pagina

Toepassingen zuurbestendige betonvloeren

  • Tankstations
  • Sleufsilo’s
  • Loodsen
  • Stallen: Paardenstallen, koeienstallen, …

Zuurbestendige betonvloeren behouden hun sterkte en zijn bestand tegen intensief gebruik van mens, dier en machine! Denk er ook aan dat een combinatie van zuurbestendige betonvloeren en geborstelde betonvloeren mogelijk zijn, om extra grip te verzekeren.

Toch op zoek naar meer glans? check onze gepolierde betonvloeren

Kies voor een duurzame, zuurbestendige betonvloer

Vraag nu een offerte aan

Premium
producten

Focus op
kwaliteit

Top
klantenservice

Flexibele
aanpak