Laat er geen gras over groeien, kies voor een sneldrogende betonvloer

Normale betonvloeren hebben een droogtijd van ongeveer 1cm/week. Wanneer je dus een dikke betonlaag giet van bijvoorbeeld 6cm kan je dus pas na 6 weken aan overige behandelingen of afwerking beginnen. Gelukkig bestaan er speciale cementsamenstellingen die ervoor zorgen dat je betonvloer snel droogt. We gebruiken daarvoor het unieke P50 cement dat kristallisatie van het vocht in de vloer in gang zet. Op die manier is het drogen van een betonvloer een kwestie van dagen in plaats van weken. Het behoudt zijn originele sterkte en is ideaal voor snelle afwerkingen in commerciële ruimtes, industrie of landbouw.

De voordelen van een gepolierde, sneldrogende betonvloer

  • Het gegoten, sneldrogende beton behoudt zijn originele sterkte.
  • Ideaal voor snelle afwerking in projectbouw
  • Kan op de klassieke manier gegoten worden, zonder speciaal materiaal
  • Zeer geschikt voor het storten van betonvloeren in de winter
  • Geen neveneffecten voor het milieu

Lees ook meer over onze industriële betonvloeren

Contacteer ons voor meer informatie

 

Portland Cement

Portland cement is een cementsoort die we in verschillende dosages aan een betonmengsel kunnen toevoegen. Portland cement heeft als hoofdeigenschap dat de sterkte-ontwikkeling van het beton tijdens het drogen extreem wordt versneld. dat gebeurt via kristallisatie in plaats van klassieke uitdroging.

We houden daarbij rekening met de algemene betonsamenstelling, temperatuur, dikte, enz.

Behandeling

Na het storten is het van belang om de vloer goed af te dekken en af te schermen van tocht en uitdroging, zodat het cement zijn werk kan doen. De vloer kan via alle mogelijke manieren nabehandeld worden, zoals een klassieke betonvloer. Ook curing compounds kunnen worden aangebracht.

Lees ook meer over onze industriële betonvloeren

Contacteer ons voor meer informatie

Zet vaart achter je bouwproject, kies voor een sneldrogende betonvloer

Vraag nu een offerte aan

Premium
producten

Focus op
kwaliteit

Top
klantenservice

Flexibele
aanpak

Het Vecon-team

De betonsector is – ironisch genoeg – hard en competitief. Het is vaak de kwaliteit van het eindproduct en de klantrelatie die daar onder lijdt. Vecon ontstond net uit de drang om gebruikers te laten genieten van hoogkwalitatieve betonvloeren en de vele voordelen ervan, esthetisch en praktisch.

Ons team bestaat daarom enkel uit specialisten die ten eerste de beste en nieuwste technieken beheersen voor het afleveren van een perfect gegoten, betonnen vloer, maar die vooral onze klanten gelukkig willen maken op lange termijn. In navolging van die missie werken wij erg op vertrouwen en bieden wij permanent advies en een flexibele service.

Innovatie van techniek en producten

Om de kwaliteit van onze betonnen vloeren te garanderen, staan wij in nauw contact met beton-technologen en onderzoekscentra. Via die beton-experten stromen de nieuwste technieken, producten en samenstellingen snel binnen en kunnen we onze betonvloeren blijven optimaliseren.

Voor uitgebreid foto-materiaal, check onze Facebookpagina!