terras in gepolierde beton

Opritten en Terrassen in gepolierde beton

Opritten en terrassen in gepolierde beton zorgen voor een verrassend resultaat. In één stuk gegoten en ingezaagd zorgt het voor het effect van grote tegels.

Een oprit of een terras in gepolierde beton is een interessante mogelijkheid voor moderne woningen. Maar ook bij een landelijke woning is het een mooi alternatief. Wanneer de gepolierde beton ingezaagd en gevoegd wordt, geeft het immers het effect van grote tegels. En met een aangepaste kleur is het verschil met een blauwsteen nauwelijks merkbaar.

Mogelijkheden en kleuren voor opritten en terrassen in gepolierde beton

Eén stuk of verzagen tot tegels: de gepolierde beton kan in één geheel worden gelaten of kunnen verzaagd worden tot grote tegels. Bij het verzagen worden de voegen daarna gevoegd met een kleur naar keuze. De zaagsneden dien dan ook meteen als uitzettingsvoegen.

Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren: voor opritten en terrassen wordt meestal voor grijstinten gekozen, van lichtgrijs tot antraciet. Maar elke RAL-kleur is mogelijk. De beton wordt in de massa gekleurd.

Afwerking van de randen: de randen kunnen wel aangesloten worden op de omliggende elementen. Ofwel kan gekozen worden voor een permanente bekisting van inox, cortenstaal, galvanisé, …

Beschermlaag: na het polieren van de betonvloer wordt deze voorzien van een beschermlaag. Deze zorgt ervoor dat de betonvloer een mooie beschermde patine krijgt.

U merkt dat een polybeton terras in elke omgeving past. Wilt u uw moderne woning afwerken met een perfect vlak terras? Wilt u uw karaktervolle woning uitbreiden met een sfeervolle buitenvloer? Kies dan voor een slijtvast en onderhoudsarme vloer zonder hinderlijke onkruidgroei of mos. 

Ook een oprit in gepolierde beton zorgt voor een prachtig effect

Niet alleen het terras maar ook de oprit en de tuinpaden in gepolierde beton geven een moderne woning een strak en verrassend karakter.

Door te spelen met blokken en structuren krijg je verschillende effecten. Van heel strak tot een mooie integratie met de tuin.

opritten in gepolierde beton

In de beton kunnen uitsparingen worden voorzien voor planten of een boom. Ook stapstenen zijn mogelijk. Eromheen kan je gras, siergrassen, grind of boomschors aanbrengen. Afhankelijk van de gekozen materialen en afwerking krijg je schitterende en verrassende combinaties.

Zowel voor nieuwbouw als bij renovaties

Een terras of oprit in gepolierde beton kan zowel bij nieuwbouw woningen als bij renovatiewerken worden aangebracht. Wij zorgen voor een aangepaste bekisting, folie en bewapening die overeenkomt bij de vereisten van je ontwerp of het lastenboek. De afmetingen worden nauwkeurig bepaald zodat het eindresultaat perfect overeenkomt.

Bij renovatiewerken is het terras soms moeilijk bereikbaar omdat het om een rijhuis gaat of omdat de woning omgeven is met een reeds aangelegde tuin die beter niet met zware machines wordt betreden. In dat geval maken wij gebruik van onze betonpomp met een reikwijdte tot 56 meter. Dit laat zelfs toe om vanaf de straatkant over het dak van de woning te reiken, zodat ook bij een rijwoning het terras perfect bereikbaar is.