terras in gepolierde beton

Opritten en Terrassen in gepolierde beton

Opritten en terrassen in gepolierde beton zorgen voor een verrassend resultaat. In één stuk gegoten en ingezaagd zorgt het voor het effect van grote tegels.

Een oprit of een terras in gepolierde beton is een interessante mogelijkheid voor moderne woningen. Maar ook bij een landelijke woning is het een mooi alternatief. Wanneer de gepolierde beton ingezaagd en gevoegd wordt, geeft het immers het effect van grote tegels. En met een aangepaste kleur is het verschil met een blauwsteen nauwelijks merkbaar.

Mogelijkheden en kleuren voor opritten en terrassen in gepolierde beton

Eén stuk of verzagen tot tegels: de gepolierde beton kan in één geheel worden gelaten of kunnen verzaagd worden tot grote tegels. Bij het verzagen worden de voegen daarna gevoegd met een kleur naar keuze. De zaagsneden dien dan ook meteen als uitzettingsvoegen.

Verkrijgbaar in diverse kleuren: voor opritten en terrassen worden meestal grijstinten gekozen, van lichtgrijs tot antraciet. Het beton wordt in de massa van het beton gekleurd.

Afwerking van de randen: de randen kunnen wel aangesloten worden op de omliggende elementen. Ofwel kan gekozen worden voor een permanente bekisting van inox, cortenstaal, galvanisé, …

Beschermlaag: na het polieren van de betonvloer wordt deze voorzien van een beschermlaag. Deze zorgt ervoor dat de betonvloer een mooie beschermde patine krijgt.

U merkt dat een polybeton terras in elke omgeving past. Wilt u uw moderne woning afwerken met een perfect vlak terras? Wilt u uw karaktervolle woning uitbreiden met een sfeervolle buitenvloer? Kies dan voor een slijtvast en onderhoudsarme vloer zonder hinderlijke onkruidgroei of mos. 

Ook een oprit in gepolierde beton zorgt voor een prachtig effect

Niet alleen het terras maar ook de oprit en de tuinpaden in gepolierde beton geven een moderne woning een strak en verrassend karakter.

In de beton kunnen uitsparingen worden voorzien voor planten of een boom. Eromheen kan je gras, siergrassen, grind of boomschors aanbrengen. Afhankelijk van de gekozen materialen en afwerking krijg je schitterende en verrassende combinaties.

Zowel voor nieuwbouw als renovaties

Bij renovatiewerken is het terras soms moeilijk bereikbaar wanneer het om een rijhuis gaat of wanneer de woning omgeven is met een reeds aangelegde tuin die beter niet met zware machines wordt betreden. In dat geval maken wij gebruik van onze betonpomp met een reikwijdte tot 56 meter. Dit laat zelfs toe om vanaf de straatkant over het dak van de woning te reiken, zodat ook bij een rijwoning het terras perfect bereikbaar is.