betonvloeren renovatie verbouwingen

Betonvloeren voor renovatiewerken en verbouwingen

Een betonvloer voor renovatiewerken en verbouwingen moet aan de nodige technische vereisten voldoen. Vaak moet rekening gehouden worden met bestaande structuren waarop de betonvloer moet aansluiten.

Bij verbouwingen en renovaties komt heel wat kijken, ook bij het gieten van de betonnen vloer. Anders dan bij een nieuwbouw gaat men uit van een bestaande situatie waarmee rekening moet worden gehouden. De betonnen vloer moet aansluiten op structuren die reeds aanwezig zijn. En op verdiepingen moet nagegaan worden of de voorziene structuren geschikt zijn voor het dragen van de nieuwe betonlaag.

Er zijn natuurlijk situaties waar het bij verbouwingen of renovatiewerken niet lastiger is dan bij een gepolierde beton voor nieuwbouw. Bij eenvoudige werken zoals het plaatsen van een betonnen vloer voor een tuinhuis, een nieuwe stal of loods volstaat het om de bekisting, folie en wapening voor de nieuwe betonnen vloer voor te bereiden.

Maar dan nog kan de werf moeilijk bereikbaar zijn. Met onze betonpompen met een reikwijdte tot 56 meter kunnen we ook op die plaatsen de betonvloer probleemloos gieten.

betonnen vloer op moeilijk bereikbare plaats met betonpomp

Kleur en afwerking van de gepolierde betonvloer

Net zoals bij onze andere projecten kan ook hier geopteerd worden voor verschillende kleuren en afwerkingen van de gepolierde betonvloer:

  • beton in de massa gekleurd in elke RAL-kleur
  • vloer in één stuk met enkel de noodzakelijk uitzettingsvoegen
  • zaagsneden in de gepolierde betonvloer zodat deze het uiterlijk krijgt van grote tegels

Enkele toepassingen van gepolierde betonvloer bij renovatiewerken en verbouwingen

VECON heeft een ruime ervaring in het realiseren van gepolierde betonvloeren voor uiteenlopende toepassing bij renovatiewerken en verbouwingen:

  • betonnen vloeren voor tuinhuizen, garages, stallen, …
  • gepolierde betonnen vloeren op gelijkvloers en verdiepingen van residentiële woningen, appartementen, winkels en kantoren
  • vernieuwen van betonnen vloeren in loodsen, magazijnen, productiehallen, overdekte parkings, …
  • opritten en terrassen
  • betonnen vloeren voor renovatiewerken voor grote projecten