beton herstellen

Betonvloer herstellen – Betonrot herstellen

Een betonvloer herstellen kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Een betonnen vloer kan zo oud zijn dat hij aan het einde van zijn levensduur is, maar vaak zijn scheuren en gaten te wijten aan een verkeerde samenstelling van het beton, een te dunne laag. Uiteraard kunnen er ook problemen zijn met de ondergrond of met de structuur van de rest van het gebouw waardoor het beton de spanningen niet meer kan weerstaan.

Wanneer we een betonvloer gaan herstellen moet eerst de oorzaak van de schade worden bepaald en worden verholpen. Er zijn immers heel uiteenlopende redenen waarom een betonvloer verzakt of scheurt. wanneer het om structurele problemen met de ondergrond of met het gebouw gaat, moet eerst een grondige diagnose gesteld worden en moeten eerst die problemen aangepakt worden.

Een betonvloer herstellen afhankelijk van het soort schade

In geval van mechanische beschadigingen door intensief gebruik van machines, gewone slijtage of een ongeval, kan de schade snel en gemakkelijk worden verholpen.

De manier waarop de betonvloer wordt hersteld is sterk afhankelijk van het soort schade. In de betonvloer kunnen gaten of scheuren zitten. In dat geval kan het slechte stuk beton worden verwijderd en opnieuw worden opgevuld. Door de vernieuwde stukken opnieuw te polieren is de herstelling duurzaam en sluiten de herstelde stukken mooi aan op de rest van de betonnen vloer.

Wanneer heel de bovenlaag aan vernieuwing toe is, maar de structuur van de onderliggende beton nog in prima staat verkeerd, kan deze worden afgefreesd tot op een diepte die toelaat om een nieuwe toplaag te gieten. Door deze toplaag opnieuw te proberen wordt de betonnen vloer opnieuw als nieuw.. Deze toplaag kan in elke gewenste RAL-kleur worden uitgevoerd en wordt in de massa gekleurd. De nodige uitzettingsvoegen worden opnieuw ingeslepen en afgewerkt. Roosters, trappen, voorzieningen voor leidingen worden bij het herstellen van de toplaag zorgvuldig uitgewerkt zodat je opnieuw jarenlang kan genieten van het eindresultaat.

Betonrot herstellen

Betonrot is een term die gebruikt wordt voor bepaalde schade aan gewapend beton. Meestal bedoelt men schade die ontstaat doordat de in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Roesten is een expansieve reactie (roest zet uit) en doet aldus het beton barsten. Dit proces is zeer nadelig voor de sterkte van het beton en voor de gehele betonconstructie. Betonrot komt meestal voor in betonelementen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, of wanneer het element niet goed ontworpen of uitgevoerd werd, ook tijdens de levensduur.

De oorzaken van betonrot zijn vaak het gebruik van een verkeerde water/cementfactor, een te dunne laag boven de wapening of het gebruik van ongeschikte verhardingsversnellers.

Ons team heeft een speciale opleiding gevolgd voor het herstellen van betonrot. We doen dus niet zomaar wat, maar lossen het probleem op een professionele manier op.

Waarom beton en betonrot tijdig laten herstellen?

Wanneer je tijdig beton en betonrot laat herstellen, vermijd je grotere kosten op een later tijdstip. Het herstellen van gaten en scheuren kan immers voor een veel lagere prijs op een duurzame manier worden hersteld in vergelijk met het vervangen van de hele vloer.

Wanneer de schade zich echter doorzet zonder dat hier tijdig een halt wordt toegeroepen, kan het achteraf noodzakelijk blijken om de hele vloer te vervangen. Bij de meeste bedrijven brengt dit economische schade met zich mee omdat het bedrijfsgebouw een tijdlang niet kan worden benut. Een zwaar beschadigde betonvloer kan ook een gevaar betekenen voor werknemers of schade aan heftrucks of machines toebrengen.

Daarom is het ten zeerste aangeraden om een beschadigde betonvloer tijdig te laten herstellen.

Soorten herstellingen en behandelingen van beton die wij voor jou uitvoeren

Schuren

Oppervlaktebehandeling waarbij er van de toplaag afgeschuurd wordt.

Polijsten

Verfraaiing van de toplaag door het creëren van een hoogglans op het beton.

Betonstof

Met behulp van oppervlaktebehandeling en gebruik van impregnaten stoppen we het betonstof.

Vlekken

Verwijderen van vlekken dmv stoomreiniging en het aanbrengen van een beschermlaag voor de toekomst.

Krassen

Krassen in het beton kunnen verwijderd worden door het schuren en polijsten van de toplaag.

Ruwe oppervlakken

Deze maken we terug glad en glanzend door het schuren en polijsten van het beton.

Loskomende toplagen

Loskomende toplagen worden vernieuwd door het weghalen van de oude toplaag en het aanbrengen van een nieuwe laag.

Scheuren, barsten en gaten

Scheuren, barsten en gaten in het beton worden terug opgevuld en gepolierd. Indien nodig worden slechte stukken eerst volledig uitgeslepen en verwijderd.

Hydrofoberen

We brengen een beschermende water- of olieafstotende beschermlaag aan.

Onderhoud

Wij kunnen jaarlijkse onderhoudsbeurt voor je betonvloer verzorgen. We brengen een nieuwe beschermingslaag aan je betonvloer ziet er weer piekfijn uit.

Je betonvloer herstellen: waarom kiezen voor VECON?

  • VECON heeft een jarenlange ervaring met gepolierde betonvloeren voor heel uiteenlopende toepassen. Zo plaatsen wij dagelijks gepolierde betonvloeren voor de industrie en residentiële toepassingen, winkels en winkelcentra, ondergrondse parkings en parkeertorens, de agrarische sector, expohallen, feestzalen en culturele centra.
  • Op de juiste plaatsen een uitzetvoeg voorzien zorgt er voor dat de vloer kan werken zonder dat deze op ongecontroleerde wijze gaat scheuren.
  • Door de snelle droging speelt VECON in op een vlotte aansluiting van de werken op de werf. Ook een minutieuze planning en opvolging van de werf zorgen dat er geen onnodig oponthoud ontstaat.
  • Dankzij onze betonpompen met een reikwijdte tot 56 meter kunnen wij ook op moeilijk te bereiken plaatsen de nodige betonwerken en herstellingen uitvoeren.
  • VECON gebruikt professionele machines en apparatuur om te zorgen dat de vereiste afmetingen, diktes, niveaus en uitsparingen zorgvuldig worden gerespecteerd.