beton zagen

Beton zagen en frezen

Na het gieten van een betonvloer moet je vaak nog in het beton zagen en frezen. VECON beschikt over gespecialiseerd materiaal om deze taken snel en professioneel uit te voeren.

Bij het gieten van betonvloeren is het vaak noodzakelijk om deze te zagen of te frezen. Denk maar aan gleuven voor leidingen en afvoerbuizen, het uitwerken van trappen, roosters, afvoerputjes, …

En altijd moet er uitzettingsvoegen worden voorzien. In residentiële woningen en kantoren worden deze in eerste instantie meestal bij de deuropeningen geplaatst, waar ze het minst opvallen of voor een natuurlijke overgang zorgen. De voegen kunnen dan worden gekit in dezelfde kleur dan de betonvloer of in een andere kleur, naar wens. Of er kan een esthetisch metalen profieltje worden voorzien dat geschikt is om de werking van de vloer op te vangen.

In hele grote ruimten moet per 20 lopende meter een extra uitzetvoeg worden voorzien. Vermits de betonvloer in één keer gegoten wordt, worden deze uitzetvoegen achteraf ingezaagd.

beton zagen en frezen

Ook bij het herstellen van beton kan het nodig zijn om slechte stukken te verwijderen om gaten en scheuren vakkundig te dichten. Wanneer de hele toplaag van een betonnen vloer moet vervangen worden, dan wordt de bovenlaag eerst afgefreesd tot op de benodigde dikte om een voldoende dikke nieuwe toplaag te kunnen aanbrengen.

Beton zagen en frezen kan nodig zijn voor diverse toepassingen:

Beton zagen en frezen om esthetische redenen

Een wel heel speciale toepassing is het verzagen van de betonvloer zodat het effect van grote tegels verkregen wordt. Deze zaagsneden dienen dan meteen als uitzetvoegen. Natuurlijk wordt de beton niet helemaal doorgezaagd. De diepte van de uitzettingsvoegen bedraagt doorgaans 1/3 tot 1/4 van de totale dikte. Je kan dan de ingezaagde voegen opvullen met een voegsel in een kleur naar keuze. Het resultaat geeft je woning, kantoor, winkel, showroom of feestzaal een chique esthetisch karakter. Afhankelijk van de gekozen kleur geeft het de indruk van grote natuurstenen, gepolijste tegels.

ingezaagde voegen in een terras in gepolierde beton

Ook andere vormen en toepassingen zijn mogelijk. Zo realiseren we vaak diverse vormen en uitsparingen in opritten, terrassen, stapstenen, tuinpaden en design ontwerpen.